Cerc de creaţii pentru copii

Atitudinea creativă – principiul de care se conduc profesorii de la TEST Kids

Studioul de improvizare teatrală, orele de însuşire a artei culinare, de modelare şi desen, de realizare a imitaţiilor şi aplicaţiilor, într-un fel sau altul, se practicau şi anterior la lecţiile de engleză. Spre exemplu, la studierea alfabetului, copiii, sub îndrumarea profesorului, modelau literele cu mînuţele lor, aceasta ajutîndu-i să reţină mai uşor materia nouă şi, totodată, antrenîndu-le motorica fină. Metoda respectivă contribuie la dezvoltarea copilului: îi stimulează vorbirea, capacităţile creative, precum şi fantezia.

Pentru prima dată, separat, aceste materii de studiu au apărut în 2009, în organizarea unei tabere de  vară în engleză. Şi nu numai că au plăcut copiilor, dar au şi început a se bucura de succes în studierea limbii. Acuma copilaşii noştri îşi pot consolida cunoştinţele obţinute la lecţiile de limbă engleză şi, totodată, îşi pot dezvolta capacităţile creative, în zilele de sîmbătă, într-o ambianţă veselă şi degajată, la clubul de creaţie pentru copii TEST Kids.

În ce priveşte şcoala de week-end, deschiderea acesteia a fost determinată de faptul că unii dintre discipolii noştri sunt foarte ocupaţi în decursul săptămînii. Noi am început să propunem cursuri de week-end copiilor care vor să frecventeze regulat orele de engleză. Ideea a fost susţinută activ şi de către părinţi. Astfel, doar în cîteva luni, numărul grupelor cu studiere în week-end s-a dublat.

Programul şcolii de week-end nu se deosebeşte de cel din zilele de muncă. Orele pentru micuţi se desfăşoară în prima parte a zilei, pentru copilaşii mai măricei – în a doua jumătate.