Introduceți un cuvânt de căutare

IELTS (International English Language Testing System)

IELTS (International English Language Testing System) – sistemul internațional de testare a limbii engleze.

 Acest examen a fost creat pentru a evalua capacitatea lingvistică a unei persoane, care dorește să trăiască sau să studieze într-o țară, în care limba de comunicare este engleza.

Examenul testează abilitatea de a comunica în limba engleză folosind patru aspecte lingvistice: audierea, scrierea, citirea și vorbirea.

În prezent, IELTS este administrat în comun de trei organizații: British Council, IDP: IELTS Australia și Universitatea din Cambridge ESOL.

Examenul IELTS este utilizat de universități, colegii, organizații profesionale și autorități de imigrare din mai multe țări (inclusiv Marea Britanie, Australia, Canada, Noua Zeelandă). Certificatul este valabil doi ani.

Există două tipuri de examen IELTS:

Academic – conceput pentru persoanele, care doresc să obțină studii superioare în instituțiile de învățământ unde educația se desfășoară în limba engleză.

Instruire generală – conceput pentru cei care intenționează să emigreze în țările vorbitoare de limbă engleză; de asemenea, pentru cei care intenționează să participe la programe educaționale ce nu prevăd eliberarea unei diplome și obținerea unei diplome academice; pentru studiu în liceu.